Címkék

, , , , , , , , , , ,

Kocsis Dénes-Simon Panna-Gubik Petra-Kerényi Miklós Máté-Gömöri András Máté-Nádasi Veronika-Auksz Éva-Nádasi Veronika-Vágó Zsuzsi-Pálfalvy Attila-Vecsei László-Nagy Kata Eszter

“Kemény munka, áldozat és harc” – e néhány szóban, amivel maga az előadás is indul, benne van mindaz, amiről a FAME – a hírnév ára című világhírű musical szól.

Több mint húsz év után újra Magyarországon láthatja a közönség a Fame című világhírű musicalt, az Operettszínházban. A Fame dalain színészgenerációk nőttek fel. A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elitművészeti egyetem világába, amely korántsem olyan csillogó, mint ahogy az kívülről látszik. Pontos képet mutat arról, hogy a mai tehetségkutatók világában a könnyű siker, a hirtelen jött sztárság tiszavirág életű, ha nincs mögötte munka, áldozat és harc. A tehetség adomány. De szorgalom, kitartás, önbizalom nélkül teher.

A Budapesti Operettszínház a “mába” helyezi a darabot, olyan szereplőkkel, akikről a történet valóban szól. A teátrum fiatal generációjának tagjai tulajdonképpen önmagukat, vagyis pályakezdő művészeket alakíthatnak. A színház csapatmunka, a művészeti egyetem hallgatóinak meg kell tanulniuk együttműködni. Barátságok, szerelmek szövődnek, sok igazi tehetséget nevel ki az egyetem, és sok olyan tehetséget, akik a tanári hivatásban teljesedhetnek ki.

A tanárnők szerepében azokat a “nagy öregeket”, musical tagozatunk sztárjait láthatják a nézők, akiktől ifjú színészeink estéről-estére elleshetik a szakma fortélyait.  A Fame tényleg róluk mesél, olyan különleges emberek létért való küzdelméről szól, akiket Popper Péter egykor bohócnak és varázslónak titulált, mi pedig hétköznapi nyelven úgy hívjuk őket: SZÍNÉSZ!